Buchta Margot

Buchta MargotBuchta Margot
Chod
Porce 32 kousků
Vybavení
plech
hrnek - 250 ml
miska
kastrůlek
metlička
Doba přípravy
20m
Doba vaření
20m

Ingredience

Těsto
  • 100 g
    tyčinky Margot
  • 2 hrnky
    polohrubé mouky
  • 1 hrnek
    cukru krystal
  • 1 hrnek
    mléka
  • 2
    vejce
  • 2 polévkové lžíce
    oleje
  • 1
    studená šlehačka na šlehání (250 ml)
  • 1
    prášek do pečiva
Poleva
  • 100 g
    másla
  • 200 g
    moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce
    kakaa
  • 2 polévkové lžíce
    rumu
  • 1
    žloutek

Postup

  1. Troubu předehřejte na 175 °C.

  2. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, vejce, olej a přidejte nastrouhanou Margot a ušlehanou šlehačku.

  3. Pečte asi 20 minut, dokud se buchta neodlepuje od okrajů. Po zapíchnutí špejle doprostřed pekáče je špejle suchá, není na ní nalepené těsto.

  4. Buchtu nechte vychladnout a poté si připravte polevu.

  5. V kastrůlku rozpusťte máslo a metličkou přimíchejte cukr. Přidejte kakao a rum a míchejte, dokud poleva nezhoustne. Stáhněte z plamene, přidejte žloutek a dobře rozmíchejte. Žloutku se nebojte, přidáním do ještě horké polevy se žloutek pasterizuje a díky němu je poleva krásně lesklá a pevná.

  6. Buchtu polijte polevou a nechte ideálně v chladnějším prostředí ztuhnout.