Zkaramelizovaná hruška s Amarettem

18.3.2016
Zkaramelizovaná hruška s AmarettemZkaramelizovaná hruška s Amarettem
Chod
Porce 2
Doba přípravy
5m
Doba vaření
10m

Tento recept vznikl jako pokus, který nedopadl vůbec špatně. Kombinace hrušky a madlového Amaretta nezklame. Můžete vyzkoušet i jinou kombinaci s vaším oblíbeným likérem.


Ingredience

  • 1
    hruška
  • 30 g
    cukru krystal
  • 10 g
    másla
  • 1 polévková lžíce
    Amaretta

Postup

  1. Hrušku nakrajte na kostičky.

  2. Cukr dejte do kastrůlku a pořádně pod ním zatopte. Až se cukr začne rozpouštět, pořádně míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Nechte lehce zezlátnout, radši méně než více, ať není karamel hořký. Odstavte z ohně.

  3. Do karamelu zamíchejte máslo a nechte rozpustit. Přidejte nakrájenou hrušku a vraťte nad plamen.

  4. Nechte hrušku změknout a směs trochu zhoustnout. Podávejte například s cukrářskými piškoty a smetanovým jogurtem nebo domácím pribináčkem.