Buchta Margot
Chod
Porce 32 kousků
Vybavení
plech
hrnek - 250 ml
miska
kastrůlek
metlička
Doba přípravy
20m
Doba vaření
20m
Ingredience
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, vejce, olej a přidejte nastrouhanou Margot a ušlehanou šlehačku.
Pečte asi 20 minut, dokud se buchta neodlepuje od okrajů. Po zapíchnutí špejle doprostřed pekáče je špejle suchá, není na ní nalepené těsto.
Buchtu nechte vychladnout a poté si připravte polevu.
V kastrůlku rozpusťte máslo a metličkou přimíchejte cukr. Přidejte kakao a rum a míchejte, dokud poleva nezhoustne. Stáhněte z plamene, přidejte žloutek a dobře rozmíchejte. Žloutku se nebojte, přidáním do ještě horké polevy se žloutek pasterizuje a díky němu je poleva krásně lesklá a pevná.
Buchtu polijte polevou a nechte ideálně v chladnějším prostředí ztuhnout.