Domácí pribináček

16.3.2016
PribináčekPribináček
Porce 6 kelímků (150-200 ml)
Vybavení
šlehač
miska na šlehání
Doba přípravy
10m

Pribináček je symbolem dětství, ale miluje ho i spousta dospělých. A není nic jednoduššího, než si ho udělat doma. Podle vlastní chuti, přiměřeně sladký a hlavně čerstvý. Stačí vám k tomu pouze tři suroviny a šlehač. Aby nebyl pribináček zbytečně tučný a těžký, používám polotučný tvaroh nebo míchám polotučný s nízkotučným. Úplně to stačí, ale pokud byste přeci jen měli radši více smetanový, stačí vyměnit polotučný tvaroh za tučný.


Ingredience

  • 250 ml
    smetany na šlehání
  • 500 g
    polotučného tvarohu v kelímku
  • 2 polévkové lžíce
    vanilkového cukru

Postup

  1. Dobře vychlazenou smetanu nalijte do misky s vyšším okrajem. Přidejte vanilkový cukr a ušlehejte tuhou šlehačku. Ta by neměla téci a budou v ní vidět stopy po metličkách. Chvilku to trvá, ale stojí to za to, jinak bude pribináček moc řídký. Pokud se bojíte, aby jste šlehačku nepřešlehali (začne se vám srážet na máslo), dejte šlehač na nižší otáčky.

  2. Do ušlehané šlehačky přidejte tvaroh a na pomalé otáčky šlehačem rozmíchejte. Pokud chcete pribináček ochutit, můžete přidat kakao, skořici, citrón, perníkové koření nebo ovoce. Fantazii se meze nekladou.

  3. Pribináček dejte do kelímků. V lednici vydrží bez problému týden i déle, pokud tedy nějaký zbude. :-)