Smetanová omáčka s žampiony a cuketou
Také vás nebaví jíst několik dní za sebou to stejné? Já se tomu snažím vyhnout nebo jídla alespoň prostřídat. A co když upečete kuře a jedli byste jej tak tři dny? Použijte maso a udělejte z něj úplně jiné jídlo.
Ingredience
Postup
Žampiony opláchněte a nakrájejte na plátky, cuketu dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostičky. Z kuřecího masa udělejte menší kousky nebo kostky.
Rozpalte pánev s olivovým olejem. Pokud máte syrové maso, dejte jej na pánev jako první a orestujte. Jinak začněte s žampiony a restujte je dokud nezačnou zlátnout.
Přidejte cuketu a chvíli nechte prohřát. Zalijte kuřecím vývarem a s občasným mícháním nechte téměř vyvařit. Pokud máte pečené maso, přidejte jej teď na pánev.
Ochuťte solí a pepřem, zbytek chuti zajistí vývar. Počítejte s tím, že smetana chuť trochu zjemní.
Zalijte smetanou a nechte omáčku zhoustnout. Podle potřeby můžete ještě přisolit.
Při podávání můžete přidat nastrouhaný parmezán. Omáčka je výborná se špeclemi nebo jinými těstovinami. Dokáži si ji představit i s rýží.