Smetanová omáčka s žampiony a cuketou

25.3.2016
Smetanová omáčka se žampiony a cuketouSmetanová omáčka se žampiony a cuketou
Porce 4
Vybavení
pánev
Doba přípravy
15m
Doba vaření
20m

Také vás nebaví jíst několik dní za sebou to stejné? Já se tomu snažím vyhnout nebo jídla alespoň prostřídat. A co když upečete kuře a jedli byste jej tak tři dny? Použijte maso a udělejte z něj úplně jiné jídlo.


Ingredience

  • 350 g
    pečeného kuřecího masa (nebo 400 g kuřecích prsou)
  • 250 g
    krémových žampionů
  • 1
    větší cuketa
  • 150 ml
    kuřecího vývaru
  • 200 ml
    smetany na šlehání
  • parmezán (nemusí být)

Postup

  1. Žampiony opláchněte a nakrájejte na plátky, cuketu dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na kostičky. Z kuřecího masa udělejte menší kousky nebo kostky.

  2. Rozpalte pánev s olivovým olejem. Pokud máte syrové maso, dejte jej na pánev jako první a orestujte. Jinak začněte s žampiony a restujte je dokud nezačnou zlátnout.

  3. Přidejte cuketu a chvíli nechte prohřát. Zalijte kuřecím vývarem a s občasným mícháním nechte téměř vyvařit. Pokud máte pečené maso, přidejte jej teď na pánev.

  4. Ochuťte solí a pepřem, zbytek chuti zajistí vývar. Počítejte s tím, že smetana chuť trochu zjemní.

  5. Zalijte smetanou a nechte omáčku zhoustnout. Podle potřeby můžete ještě přisolit.

  6. Při podávání můžete přidat nastrouhaný parmezán. Omáčka je výborná se špeclemi nebo jinými těstovinami. Dokáži si ji představit i s rýží.