Zkaramelizovaná hruška s Amarettem
Chod
Porce 2
Doba přípravy
5m
Doba vaření
10m
Tento recept vznikl jako pokus, který nedopadl vůbec špatně. Kombinace hrušky a madlového Amaretta nezklame. Můžete vyzkoušet i jinou kombinaci s vaším oblíbeným likérem.
Ingredience
Postup
Hrušku nakrajte na kostičky.
Cukr dejte do kastrůlku a pořádně pod ním zatopte. Až se cukr začne rozpouštět, pořádně míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Nechte lehce zezlátnout, radši méně než více, ať není karamel hořký. Odstavte z ohně.
Do karamelu zamíchejte máslo a nechte rozpustit. Přidejte nakrájenou hrušku a vraťte nad plamen.
Nechte hrušku změknout a směs trochu zhoustnout. Podávejte například s cukrářskými piškoty a smetanovým jogurtem nebo domácím pribináčkem.